Цените на плажните принадлежности това лято ще се определят по индивидуален

...
Цените на плажните принадлежности това лято ще се определят по индивидуален
Коментари Харесай

Цените на чадъри и шезлонги това лято - различни на всеки плаж

Цените на плажните такъми това лято ще се дефинират по индивидуален метод. Министерството на туризма приема предложенията на концесионерите и наемателите, като понижението би трябвало наложително да бъде не по-малко от 50 на 100. Концесионните такси ще бъдат съразмерно понижени по отношение на препоръчаната от концесионера отстъпка. Това стана ясно при срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с представители на туристическия отрасъл от Южното Черноморие.

" В момента имаме постъпили оферти и за по-големи понижения, в това число и за гратис прилагане. Когато изтече срокът, ще осведомяваме всички какви ще бъдат изискванията за използването на плажните такъми ", разгласи министър Ангелкова.

По думите й, през този летен сезон ще има редица инструкции, които би трябвало да се съблюдават, с цел да се подсигурява сигурността на туристите. В това число, за едно плажно място – чадър с два шезлонга, ще бъдат необходими 20 квадратни метра. За сравнение през 2019 г. за тях са отделяни по 16 кв. м.

" Увеличаването за условието на квадратурата няма да се отрази на 50-процентовото съответствие свободна/заета зона, тъй като същите условия за отдалеченост ще важат и във връзка с свободната зона. За да можем да съблюдаваме и условията и по повод разполагането на маси в заведенията, също сме дали опция за нарастване с 4% единствено за това лято ", разясни министърът на туризма.

Оказва се, че страната ни е подготвена да стартира летния сезон по-рано, стига да има такава опция и то при стриктно съблюдаване на ограниченията на здравните управляващи. По информация от летищата във Варна и в Бургас към този момент няма анулирани чартъри за българското Черноморие след 15 юни.

По предписание на премиера, всички отраслови министри обсъждат възможността за поетапно отваряне на границите с тези страни, с които имаме сходна епидемиологична конюнктура и здравни ограничения.

" Започнали сме разговори с нашите прилежащи страни – Румъния, Гърция, Северна Македония, Турция, както и с Германия, Чехия, Полша, Словакия, скандинавските страни и други. Основният принцип е да няма дискриминация, да има координарни единни дейности и те да важат еднообразно за жителите от тези страни. Надявам се, изключително, когато приказваме за прилежащите страни, да имаме изясненост и да стартираме с туристи, които с авто превоз да ни посетят ", уточни министър Ангелкова.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР